Cryptocurrencies traden voor beginners

Nu Bitcoin, Litecoin, Ethereum en andere cryptocurrencies weer booming zijn ben jij misschien wel nieuwsgierig geworden en wil jij zelf ook traden in cryptocurrencies. Ik kun begrijpen dat je niet weet waar je moet beginnen en daarom zal ik het in deze blog kort uitleggen.

Stap 1: De juiste exchange zoeken

Exchanges zijn handelsplatformen waar je Bitcoin en andere altcoins kunt traden. De populairste zijn Binance, KuCoin en Bittrex. Binance en KuCoin hebben fijne apps voor iOS en Android maar Bittrex heeft een ruimer aanbod. Vandaag ga ik in deze uitleg ook verder met Bittrex.

Bittrex

Voordat je kunt traden moet je eerst een account aanmaken.

Nu je een account hebt aangemaakt moet je zorgen dat je account geverifieerd wordt. Dit kun je vinden bij de instellingen. Zonder een geverifieerde status kun je niet traden, dus dit is wel belangrijk!

Stap 2: Bitcoins kopen

Ga eerst naar de wallets pagina van Bittrex en druk op het plusje voor de BTC wallet en maak een deposit adres aan.

Bittrex

Nu moett je daadwerkelijk Bitcoins kopen. De snelste en betrouwbaarste manier om je Bitcoins te kopen (en verkopen) gaat via Bitonic. Bitonic was één van de eerste Bitcoin bedrijven in Nederland. Ze zijn al in 2012 gestart en draaien zodoende al een tijdje mee.

Voer op deze pagina de hoeveelheid Bitcoins die je wil kopen in en vul bij “Uw Bitcoinadres” je zojuist bij Bittrex aangemaakte adres in.

Bitonic

Handel het verdere proces af en je Bitcoins worden zo spoedig mogelijk weergeven in je Bittrex BTC wallet.

Stap 3: Cryptocurrencies kopen

Ethereum

Nu je BTC in je wallet hebt, ben je klaar om andere cryptocurrencies te kopen. Op de bovenstaande afbeelding kun je de Ethereum pagina zien. Links bovenin zie je een timeline van de prijs en rechts vind je o.a. de laatste prijs terug. Bepaal aan de hand van deze gegevens wat jij wil betalen voor de Ethereum.

Daarna gaan we naar het kopje “Traden”. Voor het gemak gaan we even van de laatste prijs (0.082 BTC voor 1 ETH) uit. Voer bij “Units” het aantal ETH in wat je wil kopen en bij “Bid” de laatste prijs. Vervolgens klik je op “Buy Ethereum” en wacht totdat je sell order is voltooid.

Als dit allemaal klaar is heb jij je eerste cryptocurrencies gekocht. En kun je met deze cryptocurrencies traden op Bittrex. Als je verder nog vragen hebt, post ze in de comments dan probeer ik zo snel mogelijk te antwoorden!

Gepubliceerd door Bardesss

30 jarige inwoner van Urk. Hobbyt met computers, werkt met vis en is een Bitcoin enthousiast vanaf 2013.

Laat een reactie achter

Geef een reactie