Gister sprak ik met iemand over de veiligheid van wegen die ik bega in mijn woonplaats. We kregen het specifiek over een weg en ik wilde wel eens weten hoe frequent ik die weg gebruik. Toevallig kwam ik vanmorgen een post tegen op Reddit van iemand die een heatmap liet zien van zijn woonplaats. Ik ben nogal een datafreak en dit wilde ik ook. In de comments kwam ik een vrij omslachtige manier tegen, dus ging ik op zoek naar een makkelijkere manier. En die vond ik.

Heatmap

Zoals je ziet kun je wat dingen afleiden van de heatmap. Ik bevind mij vooral thuis, in het oude dorp en je kunt de weg volgen naar mijn werk. Ook kun je zien waar ik hardloop, waar het merendeel van mijn vrienden woont, waar ik boodschappen doe en ik zie een stip groeien waar mijn vriendin woont. Maar hoe komen we nou aan al die data?

Sinds een lange tijd houdt Google je locatiegeschiedenis bij. Als je naar Google Timeline gaat, kun je zien wat Google van jou heeft opgeslagen. Dit kun je echter ook verwijderen of uitschakelen! Zelf ben al een Android gebruiker sinds ik mijn HTC HD2 (Windows Phone) aanpaste om Android 2.2 (Froyo) te laten draaien. Dat was in 2010 en Google heeft zodoende ook heel wat gegevens van mij te pakken. Natuurlijk kun je daar je vraagtekens bij hebben, maar ik vind het zelf ook soms wel heel handig.

Stap 1: Het verkrijgen van data

Bij Google kun je al je gegevens exporteren. Van contactpersonen tot mails, het kan. Deze data hebben wij dus ook nodig om een heatmap te maken. Ga naar de Gegevenstools, deselecteer alles en selecteer vervolgens alleen de “Locatiegeschiedenis”. Download deze gegevens en sla het .JSON bestand ergens op.

Gegevenstools

Stap 2: Je heatmap maken

Dit is misschien nog wel de makkelijkste stap. Ga naar Local History Visualizer en upload je .JSON bestand. Ook kun je links beneden nog spelen met de instellingen om je heatmap duidelijker te maken.

Gelukt? Hoe ziet jouw heatmap eruit? Share in de comments.

Gepubliceerd door Bardesss

30 jarige inwoner van Urk. Hobbyt met computers, werkt met vis en is een Bitcoin enthousiast vanaf 2013.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: