Welke cryptocurrencies je moet hebben in je portfolio

Het jaar van cryptocurrencies

Het nieuwe jaar is begonnen en 2018 gaat een spannend jaar worden voor de cryptocurrencies. Iedereen heeft inmiddels wel gehoord van Bitcoin en zelf ooms en tantes praten over Ripple en Ethereum. In deze blog kies ik 5 cryptocurrencies uit (spoiler alert: geen Ripple en Ethereum), waarvan ik denk dat die sterk in waarde zullen stijgen in de toekomst en zal in het kort proberen uit te leggen waarom. Wil je één van de cryptocurrencies aanschaffen kun je hier lezen hoe.

Viacoin (VIA)

Viacoin zit al een hele lange tijd in mijn portfolio en ik ben dan ook groot fan van dit project. Deze altcoin bestaat al in 2014 en is gestart door BtcDrak een Bitcoin Core dev van het eerste uur. Viacoin maakte een goede start maar daalde langzaam in waarde. Drak wilde niet de enige dev zijn van het project en verliet het project zodat het door iemand anders opgepakt zou worden. Dat gebeurde in 2016, toen de jonge Nederlandse dev Romano begon aan het project. Hij stopte met school richtte zich volledig op Viacoin (80% zelfstudie en 20% coderen).

Vialectrum

Inmiddels loopt Viacoin voor op de concurrenten met o.a. lightning network en segwit. In de komende maand kunnen we een nieuwe website en roadmap voor 2018 verwachten. O.a. op de roadmap zullen we de release van Vialectrum (light weight wallet) en Core 0.15 (full wallet) terug vinden. In de loop van het jaar kunnen we o.a. colored coins, anonieme features, atomic swap en ATM ondersteuning verwachten. Dit zijn allemaal baanbrekende features die grote broers Bitcoin en Litecoin al hebben en sommige zelfs nog moeten krijgen. In 2018 gaat het team proberen om het project naar het grote publiek te brengen en samenwerkingen te sluiten zodat te techniek ook in praktijk kan worden gebracht.

Website
Coinmarketcap
Waar te koop: Bittrex & Poloniex

Lisk (LSK)

Lisk is net als Ethereum een decentraal netwerk waar dApps (decentralized apps) gemaakt kunnen worden. Developers kunnen de Lisk en Ethereum blockchain een sidechain maken met eigen tokens. Het probleem met Ethereum is echter dat die apps geschreven moeten worden in hun eigen programmeertaal wat een struikelblok kan vormen voor developers. Met Lisk kunnen developers JavaScript gebruiken. Deze programmeertaal is bij iedere developer bekend dus de adoptie door developers van Lisk is mogelijk veel groter dan Ethereum.

Lisk roadmap

Begin dit jaar komt Lisk met een rebrand, nieuwe JavaScript SDK waar ontwikkelaars mee aan de slag kunnen gaan, custom tokens, sidechains en een decentralized exchange om de custom tokens te kunnen verhandelen. Kortom, dit moet het jaar van Lisk worden.

Website
Coinmarketcap
Waar te koop: Binance & Bittrex

Request Network (REQ)

Er zijn nog weinig plekken waar je met Bitcoin of andere cryptocurrencies kunt betalen. Request Network wil dit aanpakken. Ze zijn bezig met het ontwikkelen met een gateway voor betalingen, net zoals iDeal en PayPal, maar dan voor cryptocurrencies. Mede door lage fees en dat alles in de blockchain wordt opgeslagen is het een aantrekkelijk alternatief voor ecommerce. Ook willen ze in de toekomst een platform ontwikkelen wat een decentraal boekhoudsysteem mogelijk moet maken.

Request Network

Ergens dit jaar moet de gateway er zijn. En je kunt de demo zelfs al testen op met testnet. Op dit moment zou je alleen kunnen betalen met ERC20 tokens, maar in de toekomst moet het ook mogelijk zijn om te betalen met fiat geld. De rest van het jaar zal uitwijzen of het grote publiek het product oppikt. Dit willen ze o.a. doen door samenwerkingen met banken, webshops en andere organisaties.

Website
Coinmarketcap
Waar te koop: Binance & Kucoin

VeChain (VEN)

VeChain streeft ernaar om een gedecentraliseerd ecosysteem te bouwen waar bedrijven gegevens kunnen verzamelen. Door middel van de blockchain technologie willen ze bedrijven data laten verzamelen, beheren en delen met leveranciers, afnemers en consumenten door de gehele lifecycle van een product. Dit houdt in dat data als temperatuur tijdens transport, locatie in het warenhuis of andere data door veilig in de blockchain wordt opgeslagen. Ook hebben ze partnerschappen aangekondigd met grote bedrijven zoals PWC, Renault en Kuehne & Nagel.

VeChain

In het 2e kwartaal van 2018 staat VeChain 3.0 op het programma met o.a. een nieuwe wallet en de token lauch. In het 4e kwartaal kunnen we VeChain 4.0 verwachten met o.a. een compleet commercieel ecologische omgeving, IOT integratie en nog veel meer. Ook kunnen we nog meer partnerschappen verwachten. Let op, als je gaat investeren in VeChain moet je ten tijde van de token lauch je huidige VEN converteren in VET.

Website
Coinmarketcap
Waar te koop: Binance & Kucoin

Stratis (STRAT)

Stratis is een blockchain-as-a-service (BaaS) met behulp van Microsoft technologie. Ze maken het voor ontwikkelaars mogelijk om met C# .NET bedrijfsapplicaties te ontwikkelen zodat bedrijven met behulp van Stratis private blockchains kunnen ontdekken en zodoende hun eigen processen kunnen verbeteren. De levering en de ontwikkeling van op maat gemaakte en op een specifiek bedrijf aangepaste en aanpasbare blokketens en gedistribueerde grootboeken kan nu effectief en goedkoop worden verwezenlijkt. Stratis werkt ook aan de Stratis Academy om zo veel mogelijk ontwikkelaars te helpen met het leren programmeren van blokketens met behulp van het Stratis ontwikkelingsplatform. Het ontwikkelingsplatform van Stratis helpt ook bij het testen van nieuwe toepassingen en updates voor het Bitcoin netwerk. Stratis heeft met de Bitcoin core ontwikkelaar, Nicolas Dorier, de SegWit update getest in een productie omgeving.

Stratis roadmap

Op korte termijn komen ze met de Stratis Identity App, Stratis Sidechains, die het mogelijk maakt voor bedrijven om hun eigen sidechain te starten en Stratis Smart Contracts.

Website
Coinarketcap
Waar te koop: Binance & Bittrex

Disclaimer: ik kan de prijs niet voorspellen. Dit zijn stuk voor stuk mooie projecten met grote community’s en toegewijde developers. Inhoudelijke vragen kun je altijd stellen in de comments.

Gepubliceerd door Bardesss

Jongeman, 28 jarige inwoner van Urk. Is gek op techniek, werkt met vis en is een cryptocurrency enthousiast vanaf het eerste uur.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Goede bondige samenvatting van de verwachtingen van deze currencies. Dit zijn inderdaad wel de 5 beste op dit moment om te investeren. Niet om geld mee te verdienen maar om het middel te ondersteunen zodat we hier in de toekomst wat aan hebben. Dat je er dan misschien ook nog wel een slaatje uit slaat is mooi meegenomen.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: